Nutritionspsykiatri: Överbryggande av kunskap och praxis för att förbättra mental hälsa

Studien gjordes bland psykiatriska vårdpersonal i New South Wales, Australien, för

att se hur de ser på matens roll för psykisk hälsa. De flesta förstår att bra mat är

viktigt för att må bra mentalt. Men det finns hinder. Personalen har inte alltid tid eller

resurser för att prata om eller hjälpa patienter med deras matvanor. Dessutom har

många av dem inte lärt sig tillräckligt om hur mat påverkar psyket under sin

utbildning.

Nästan hälften säger att de inte fått någon utbildning alls om matens betydelse för

psykisk hälsa när de studerade till att bli vårdpersonal. Det här visar att det behövs

mer utbildning om det här ämnet.

Men det finns hopp. Många av personalen är intresserade av att lära sig mer om

nutritionspsykiatri om de får chansen. Det är viktigt att göra det lättare för dem att få

den utbildningen de behöver för att kunna hjälpa sina patienter på bästa sätt. Att

förstå hur mat påverkar vårt humör och vårt beteende är viktigt för att förbättra vår

psykiska hälsa.

Källa:https://www.cureus.com/article...

Relaterade länkar

Föregående
Föregående

Melatonin: Ett Potentiellt Botemedel mot Kronisk Stressinducerad Depressionsliknande Beteenden

Nästa
Nästa

Ny Forskning: Rollen av Vitamin A i Psykiatriska Störningar